Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

Nieuwe collega’s bij team Ontwikkeling

Team ontwikkeling van Vaanster is de afgelopen tijd uitgebreid. We hebben twee nieuwe collega’s die zich graag voorstellen: 


Elke Wittgen

Mijn naam is Elke Wittgen, 41 jaar oud. Sinds juli 2020 ben ik werkzaam als Projectmanager Ontwikkeling bij Vaanster. Hiervoor heb ik ruim 13 jaar in de marktonderzoeksbranche gewerkt. Een compleet andere branche dan de warmte en koude branche waarin Vaanster actief is. De rode draad in mijn werk is projectmanagement. Het is interessant om een nieuwe branche te leren kennen en daar mijn ervaring met projectmanagement in te zetten.

Ik probeer het consumentenperspectief, opgebouwd als kwalitatief marktonderzoeker, zo veel mogelijk mee te nemen in mijn functie. 

Vaanster is een organisatie waarin mijn ondernemerschap wordt gestimuleerd en waarin ik kan groeien. Ik merk heel duidelijk dat iedereen hart voor de zaak heeft en belang hecht aan een informele en open sfeer. 

 

Steven van Vulpen

Als Technisch Project Manager op de afdeling Ontwikkeling wil ik graag mijn eerdere ervaringen met collega’s delen en gebruiken om waardevolle projecten bij Vaanster te realiseren.

Mijn naam is Steven van Vulpen en in september ben ik gestart bij Vaanster. Momenteel zet ik de ervaring die ik in de afgelopen jaren als koel- en klimaattechnisch enginaar/projectleider en als research and development engineer heb opgedaan, in bij verschillende projecten. Ook de kennis die ik heb opgedaan bij de studie Engineering, design and innovation zet ik in om een bijdrage te leveren aan nog betere (duurzamere) energiesystemen en projecten.

Persoonlijk werk ik graag bij een organisatie waar vrijheid, samenwerking en persoonlijke- en technische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. De afgelopen weken heb ik gemerkt dat Vaanster dit biedt. Mijn doel is om hier verder te groeien en mij verder te ontwikkelen in het projectmanagement. 

Ga terug naar overzicht

Aankondiging oplevering Terras aan de Maas

Volgende week maandag 26 oktober 2020 start de oplevering van appartementen in toren B van Terras aan de Maas in Spijkenisse. In totaal worden er 68 huurappartementen en 116 koopappartementen gefaseerd opgeleverd. Vaanster heeft de WKO installatie van toren A uitgebreid en voorziet nu zowel toren A als toren B van warmte, koude en warm tapwater.

Bewoners genieten binnenkort van hun appartement met hoog comfort en een ver reikend uitzicht over de Maas. We wensen hen alvast veel woongeluk.

Ga terug naar overzicht

Poort naar Leidse binnenstad

Poort naar Leidse binnenstad

Tegenover het station van Leiden ontvouwt zich stapsgewijs een multifunctioneel gebouw tot ‘poort’ naar de binnenstad; Lorentz. Het representatieve pand behelst 50.000 m2 en Vaanster realiseerde en exploiteert nu de WKO-installatie. Voor het vier lagen tellend gebouw leveren we duurzame warmte en koude aan onder andere winkels, kantoren en horecagelegenheden. Ook de twee markante torens met 167 huurappartementen en een aantal penthouses maken gebruik van de duurzame installatie.

BREEAM-certificaat

Onze koude- en warmteterugwinning past goed bij de andere milieuvriendelijke maatregelen, zoals zonnepanelen, een groen dak en een zuinige lift, die bij de bouw van Lorentz zijn aangebracht. Voor onder meer deze duurzame investeringen ontvingen de projectontwikkelaars het BREEAM ‘Very Good’ certificaat. Het BREEAM-instrument meet en beoordeelt duurzaamheid van onder meer nieuwe en bestaande gebouwen. Vaanster participeerde graag in dit milieubewuste project.

Ga terug naar overzicht

Proost op de gezondheid

Begin maart werden wij net als de rest van de wereld op onaangename wijze verrast door een nieuwe werkelijkheid; het COVID-19 virus beheerste ons dagelijkse leven. Wie had ooit durven denken dat dit zou leiden tot de gevolgen die wereldwijd zo zichtbaar zijn geworden.

We moesten gedwongen ‘afscheid van elkaar nemen’, hoewel wij in deze moderne tijd gelukkig door middel van de digitale technologie in staat zijn geweest om met de nodige flexibiliteit en improvisatie onze werkzaamheden voort te zetten. Hoe fantastisch is het om te ervaren dat wij zelfs onder bizarre omstandigheden in staat zijn gebleken onze bedrijvigheid voort te zetten. Vanuit het kantoortje thuis, aan de keukentafel of vanuit de logeerkamer: het maakte niet uit… wij hebben laten zien dat wij niet voor één gat te vangen zijn.

Maar ondanks al dat efficiënte werken vanuit huis was het gisteravond zo fijn iedereen weer een keer bij elkaar te hebben. Samen te barbecuen en lol te hebben. Dat is wat we zo gemist hebben. Natuurlijk hielden we ons aan de 1,5 meter regel; daar zorgden de zwembanden wel voor!
We hebben geproost op elkaar en zijn dankbaar voor ieders gezondheid, de betrokkenheid en onze mooie bedrijven.

Ga terug naar overzicht

Voormalig postkantoor krijgt duurzame warmte- en koude-installatie

Zojuist hebben wij de contracten getekend voor een prestigieus project aan de Coolsingel; Post Rotterdam! Het voormalige postkantoor wordt verrijkt met een woontoren van 150 meter hoog met 305 appartementen, een vijfsterrenhotel en diverse retail. Voor deze appartementen en de overige 25.000 m2 mogen wij onze duurzame WKO-installatie gaan aanleggen.

Rijksmonument in skyline
Het oude postkantoor is een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam dat het bombardement van 1940 heeft overleefd. Het gebouw had daarna nog jarenlang dezelfde functie, namelijk het beheer van de posterijen. Bij de start van de renovatie stond het pand echter al 10 jaar leeg. De hoogste tijd, zo vonden de investeerders, om dit monument in hartje Rotterdam weer grandeur te geven.
De renovatie van het oude postkantoor wordt uitgevoerd met respect voor de monumentale status en de herbouw past tegelijk naadloos bij de skyline van Rotterdam.

Steeds groener
Rotterdam heeft ingezet op meer vergroening in de binnenstad. De nieuwe inrichting van de Coolsingel is daar een goed voorbeeld van; veel groen en gericht op voetgangers. Het nieuwe postkantoor zal die open groene lijn volgen. Zo zullen bewoners, hotelgasten en winkelend publiek elkaar ontmoeten in de publieke binnenpleinen die van verschillende kanten te bereiken zijn.
Als onderneming in duurzame energie kunnen wij ons goed vinden in die milieuvriendelijke lijn en gaan wij graag aan de slag om Post Rotterdam van duurzame warmte- en koude te voorzien.

Ga terug naar overzicht

De laatste nieuwsbrief

Subscribe op de nieuwsbrief en ontvang altijd als eerste de nieuwsberichten.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen: Nieuwsbrief Vaanster | 2020

Ga terug naar overzicht

Vlieg mee

Vlieg met ons mee in vogelvlucht over een project van Warmtevanmorgen.nu.

De woningen van De Groene Koet in het plaatsje Noorden zijn allen voorzien van individuele warmtepompen.

Dat is Warmtevanmorgen.nu!

Ga terug naar overzicht

Het verhaal van…

“Als je het allemaal zo goed weet, waarom koop je zo’n WKO-installatie dan niet zelf?”

Eigenlijk begon de start van Vaanster met deze uitdagende vraag. Ook toen het nog niet echt gebruikelijk was om binnen het vastgoed milieubewust te denken, geloofde ik al in duurzaamheid. Het besef dat er geen tweede aarde is en dat we er heel zuinig op moeten zijn, hield me bezig. Ik verdiepte me in hoe je zo duurzaam mogelijk energie uit de grond haalt en bracht het onderwerp regelmatig ter sprake.

Mijn gesprekspartner die in 2000 deze beproefde vraag stelde, was er dan ook van overtuigd dat ik die uitdaging wel aankon. Zonder enige echte ervaring heb ik vervolgens mijn eerste installatie gekocht. Daarna is het snel gegaan en met een behoorlijke dosis geluk; we mochten in zulke mooie projecten investeren. En de reden daarvoor was vrij simpel, zoals een grote opdrachtgever het eens samenvatte: ”Ach Jeroen, jullie waren in die tijd gewoon de enige aanbieder”.

Nu, vele jaren later, zijn we uitgegroeid tot marktleider in beheer en exploitatie van collectieve WKO-installaties. Een mooi resultaat als antwoord op bovenstaande vraag. En een opmaat om in meer milieubewuste projecten te investeren zodat we verder bij kunnen dragen aan de duurzaamheid van de aarde.

Ga terug naar overzicht

Een oranje tompouce op Koningsdag!

Een oranje tompouce op Koningsdag!

Sinds veel ouderen niet meer de mogelijkheid hebben zelfstandig op pad te gaan of bezoek te ontvangen, willen wij ze ook deze keer een hart onder de riemen steken.

Vandaag worden er 100 oranje tompoucen bezorgd bij verzorgingshuis De Koperwiek in Bilthoven.

Fijne Koningsdag!

Ga terug naar overzicht

De Groene Koet (Driekoppenland)

Wij waren samen met Nathan Group aanwezig in het plaatsje Noorden (Gemeente Nieuwkoop) voor de oplevering van de eerste woning van Project De Groene Koet. Hier is ons gezamenlijk concept van Warmtevanmorgen.nu toegepast waar we erg trots op zijn.

Nathan controleerde nog eenmaal de installaties. Alles in orde. Complimenten voor Bogro Snelrewaard BV.

We wensen de bewoners veel woongenot in hun nieuwe duurzame woning.

Ga terug naar overzicht