Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

De Annenborch en het Hofgebouw in Rosmalen: van beheer naar exploitatie

Vanaf begin dit jaar heeft Vaanster de WKO installatie van De Annenborch en het Hofgebouw in Rosmalen overgenomen van Woonstichting JOOST. De installatie was vanaf 1 januari 2019 al in beheer bij Vaanster. Woonstichting JOOST kan zich met deze overname volledig op haar kerntaak richten: “zorgdragen voor een fijne woonomgeving”. Exploitatie van een WKO installatie vereist specialistische kennis die Vaanster in huis heeft.


In de Annenborch en het Hofgebouw bevinden zich in totaal 170 woningen, een zorginstelling en enkele zakelijke afnemers.
Aan alle aansluitingen wordt warmte, koude en verwarming van tapwater geleverd.
Vaanster bedankt Woonstichting JOOST voor het gestelde vertrouwen voor de overname van de WKO installatie.

Ga terug naar overzicht

BENG: een nieuwe manier van werken

Er zijn andere eisen om nieuwe woningen en gebouwen (bijna) energieneutraal zuinig te maken. Daarnaast is er een eis om risico op oververhitting in de zomer te beperken. Alle nieuwbouw moet per 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutraal Gebouwen (afgekort: BENG) voldoen.

Het nieuwe EQw systeem van Vaanster sluit naadloos op deze eisen aan evenals onze WKO systemen. Het beperken van het fossiel energiegebruik en het benutten van hernieuwbare energie wordt gerealiseerd door deze duurzame energiesystemen. Al jaren zetten we energie die er al is – uit de lucht of uit de bodem – in voor het duurzaam verwarmen en koelen van woningen.

Ook in 2021 zet Vaanster zich samen met alle professionals in de nieuwbouw in voor het terugdringen van de CO2 uitstoot van nieuwe en bestaande gebouwen.

 

Ga terug naar overzicht

Nieuwe collega’s bij sales & ontwikkeling

Het salesteam en het ontwikkelingsteam hebben sinds enige tijd versterking gevonden. Beide collega’s stellen zich graag hieronder aan u voor.

Bouke Bootsma

Na anderhalf jaar keer ik terug op het nest bij Vaanster en wat is er veel veranderd! Een hoop nieuwe collega’s, een hoge mate professionaliteit op vele vlakken en een totaal ander kantoor. Wat hetzelfde is gebleven, is de gezelligheid, collegialiteit en de moeite die wordt genomen om het Nederlands vastgoed te verduurzamen.

In 2019 heb ik voor een avontuur in het buitenland afscheid genomen bij Vaanster. Mijn tijd in Kenia is een fantastisch ervaring geweest en ik ben mooie herinneringen rijker. Eenmaal terug in Nederland heb ik weer contact gezocht met mijn oudcollega’s bij Vaanster. Met veel plezier besloot ik om hier weer aan de slag te gaan. De ervaring die ik heb opgedaan bij Asset Management ga ik nu inzetten in het ontwikkelingsteam als projectmanager.

Robin van den Heuvel

Mijn naam is Robin van den Heuvel en sinds enige tijd ben ik werkzaam als ontwikkelaar bij Vaanster. De branche van duurzame warmte en koude waarin Vaanster actief is, was compleet nieuw voor mij. In de afgelopen tijd heb ik hier veel over geleerd en merk ik dat deze innovatieve branche mij erg aanspreekt.

Hiervoor heb ik diverse commerciële functies vervuld binnen de media. Met de tijd kwam ik erachter dat die wereld steeds minder aansloot op mijn overtuigingen. Ik besloot op zoek te gaan naar een andere baan bij een bedrijf met een sterke focus op duurzaamheid. In mijn zoektocht kwam ik deze functie bij Vaanster op het spoor. Hier komt samen wat ik graag doe en wat ik belangrijk vind.

Met veel plezier werk bij Vaanster. Wat mij opvalt zijn de korte lijnen binnen het bedrijf. Er kan snel worden geschakeld en de sfeer is erg goed.

Ga terug naar overzicht

Kamstrup en Vaanster: een logische volgende stap

Raamovereenkomst is basis voor partnerschap tussen onafhankelijke beheerder van duurzame energiesystemen en leverancier van smart metering oplossingen.

“We kennen elkaar nu al een aantal jaren en dit was een logische volgende stap.”

Ronnie Startman, Sales Manager bij Kamstrup in Nederland is bijzonder content met het partnerschap dat Vaanster en Kamstrup nu aangaan. Vaanster is een leidende onafhankelijke investeerder in duurzame energiesystemen, gevestigd in Bilthoven. Zij financieren en exploiteren duurzame energiesystemen voor vastgoedprojecten in heel Nederland. Beide bedrijven verwachten sterk te profiteren van deze samenwerking.

Een voordeel is de hechtere relatie. De komende jaren zal Vaanster energiesystemen ontwikkelen voor meer dan 10.000 nieuwe woningen die voorzien worden van duurzame warmte en koude. Dit is mogelijk doordat Vaanster herinvesteert in nieuwe projecten, waardoor het bedrijf onafhankelijk blijft en continu door kan groeien. De projecten van Vaanster variëren van 60 tot meer dan 1.000 aansluitingen, een segment waarin Kamstrups automatische datacollectie-oplossing READy ook zeer effectief voor ingezet wordt.

Vaanster investeert in systemen voor gebiedsontwikkeling en focust op het ontwikkelen van slimme energiesystemen voor gebouwen. De aankomende drie jaar zal Kamstrup MULTICAL® 403 warmtemeters en op afstand uitleesbare systemen leveren aan een belangrijk deel van de nieuwe woningen waaraan Vaanster warmte en/of koude levert. “De samenwerking betekent meer en meer betrouwbare inzichten in de energieprestatie van de warmteproductie-installaties. Kamstrup is een betrouwbare partner waarmee we de komende jaren kunnen groeien” zegt Anton Westerhof, Project Manager bij Vaanster.

Kamstrup biedt een complete productportfolio voor nieuwbouwprojecten waar bedrijven duurzame energie leveren met efficiënt management. Naast meters voor appartementen, huishoudens, commercie en de infrastructuur om meetwaarden door te geven, zal Kamstrup ook grotere meters leveren voor het installatie- en productiedeel van gebouwen. “We gebruiken de grotere energiemeters om warmtecentrales te optimaliseren en eventuele problemen op tijd op te lossen. En verbruiksdata worden eenduidig verwerkt en zijn AVG-proof”, aldus Anton Westerhof.

Een ander voordeel van de samenwerking is dat projectmanagers van beide bedrijven in staat zijn al in de vroegste planningsfase van projecten zaken af te stemmen, wat sterk zal bijdragen aan het succesvol uitrollen van het project. En dat is belangrijk voor een oplossing die jaren zal blijven bestaan. Vaanster investeert in projecten met een positieve impact op het verduurzamen van Nederland en met een actieve bijdrage aan het verminderen van CO2-emissies. Het nieuwe partnerschap tussen de twee bedrijven draagt bij aan dit doel; het verbetert diensten voor hun afnemers en stelt hen in staat bewoners meer inzicht te bieden in hun energieverbruik. Met deze informatie helpen zij bewoners met duurzaam gebruik van energie.

Ga terug naar overzicht

Overeenkomst Dykstaete in Groningen getekend door Vazet en Vaanster

In mei 2021 start de bouw van het appartementencomplex Dykstaete in Groningen. Vaanster heeft de opdracht ontvangen voor de ontwikkeling van duurzame WKO installatie en gaat hiermee warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle 160 appartementen.
Dit unieke appartementencomplex wordt gerealiseerd aan het Reitdiep en biedt prachtige vergezichten. Vaanster draagt met trots bij aan de realisatie van Dykstaete. De verwachte oplevering is eind 2022.

Ga terug naar overzicht

Vier voordelen van outsourcing van energie

“Do what you do best, outsource the rest”
Peter Drucker 

Het uitbesteden van werkzaamheden of projecten aan een externe partij gebeurt in praktisch elk bedrijf en in elke branche. Zo ook in de bouw. Het is o.a. een manier om kosten te besparen, hogere kwaliteit te leveren en eigen personeel efficiënter in te zetten. ‘Do what you do best’ betekent voor Vaanster het realiseren en exploiteren van duurzame energieinstallaties. Met ruim 20 jaar ervaring en veel expertise in huis, is Vaanster een betrouwbare partner voor het outsourcen van energie.

Outsourcen van energie aan Vaanster betekent dat wij voor een periode van 30 jaar:
– Verantwoordelijk zijn voor de energieinstallatie. Onderhoud en vervanging hiervan komt voor rekening van Vaanster.
– Energie leveren aan de woningen.
Dit mag met recht een lange termijn oplossing worden genoemd voor het vraagstuk hoe een gebouw op een slimme manier van duurzame energie kan worden voorzien.

Voor 30 jaar blijft Vaanster eigenaar van de energieinstallatie en voor die periode wordt de installatie geëxploiteerd. De bewoners worden klant bij Vaanster. Zonder tussenkomst van belegger, ontwikkelaar of woningcoöperatie verzorgt Vaanster alle administratieve en financiële zaken rondom het leveren van energie.

Vier voordelen van outsourcen van energie aan Vaanster:
– Vaanster investeert in de energiecentrale waardoor ontwikkelkosten dalen.
–  Voor 30 jaar heeft een belegger/ontwikkelaar/woningcoöperatie geen kosten aan service en onderhoud van de gehele energieinstallatie.
– Vaanster levert ook koude. In de warme zomermaanden is dit in een goed geïsoleerde woning bijzonder aangenaam. Het resultaat hiervan is tevreden bewoners die ook tijdens warme dagen comfort van hun woning ervaren.
– Zekerheid binnen de warmtewet. Deze wet bewaakt de rechten en plichten van consumenten.

Wilt u meer weten over outsourcing van energie aan Vaanster? Neemt u dan contact met ons op via info@vaanster.nl. We vertellen u er graag meer over.

Ga terug naar overzicht

Update Lentehof

In Zijderveld zijn de 23 woningen in ‘Lentehof‘ opgeleverd. Elke woning heeft een brine/water warmtepomp en zonnepanelen. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd om een deel van de benodigde stroom van de warmtepomp te compenseren. Voor de opwekking van de warmte en koude is een bodembron geboord. Met deze warmte worden de woning verwarmd en wordt tapwater verwarmd.

 

In de zomer hebben de huizen vloerkoeling via de bodembron en warmtepomp. Een groot voordeel dat in de warme zomermaanden bijzonder aangenaam zal zijn. 

 

Vorige week hebben de bewoners uitleg gekregen over het duurzame energiesysteem in hun nieuwe woning. In een online presentatie hebben zij o.a. informatie ontvangen over de werking van het systeem en zijn er tips gedeeld over het gebruik van het systeem.
Vaanster wenst alle bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning.

Ga terug naar overzicht

Bouwupdate Goudshof

In Gouda heeft Haitjema onlangs de horizontale bronleidingen gelegd. Dit zijn de leidingen vanaf de positie van de bron naar de technische ruimte van het appartementencomplex ‘Goudshof‘. Binnenkort start hier de bronboring. In het complex wordt een WKO installatie gebouwd die de 110 appartementen voorziet van warmte en koude.

   

Ga terug naar overzicht

Energie uit eigen bodem in Terneuzen

Woensdagavond 28 oktober zijn de toekomstige bewoners van De Kampanje in Terneuzen via zoom geïnformeerd over
hun energieopwekkinginstallatie (EOI). De energie komt letterlijk uit hun eigen bodem. De appartementen beschikken over een wartmepomp met een warm tapwaterboiler geïntegreerd. Bij de grotere appartementen is een extra boilervat optioneel. De bewoners van de 26 appartementen hebben uitleg gekregen over het energiesysteem en specifiek over hun eigen warmtepomp en warm tapwaterboiler. Naderhand was er mogelijkheid om vragen te stellen. Ook deze digitale bewonersavond was succesvol.

De appartementen worden over een aantal weken opgeleverd. We wensen de bewoners veel geluk in hun nieuwe woning.

Meer weten over bodemenergie? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u op deze website.

Ga terug naar overzicht

Nieuwe collega’s bij team Ontwikkeling

Team ontwikkeling van Vaanster is de afgelopen tijd uitgebreid. We hebben twee nieuwe collega’s die zich graag voorstellen: 


Elke Wittgen

Mijn naam is Elke Wittgen, 41 jaar oud. Sinds juli 2020 ben ik werkzaam als Projectmanager Ontwikkeling bij Vaanster. Hiervoor heb ik ruim 13 jaar in de marktonderzoeksbranche gewerkt. Een compleet andere branche dan de warmte en koude branche waarin Vaanster actief is. De rode draad in mijn werk is projectmanagement. Het is interessant om een nieuwe branche te leren kennen en daar mijn ervaring met projectmanagement in te zetten.

Ik probeer het consumentenperspectief, opgebouwd als kwalitatief marktonderzoeker, zo veel mogelijk mee te nemen in mijn functie. 

Vaanster is een organisatie waarin mijn ondernemerschap wordt gestimuleerd en waarin ik kan groeien. Ik merk heel duidelijk dat iedereen hart voor de zaak heeft en belang hecht aan een informele en open sfeer. 

 

Steven van Vulpen

Als Technisch Project Manager op de afdeling Ontwikkeling wil ik graag mijn eerdere ervaringen met collega’s delen en gebruiken om waardevolle projecten bij Vaanster te realiseren.

Mijn naam is Steven van Vulpen en in september ben ik gestart bij Vaanster. Momenteel zet ik de ervaring die ik in de afgelopen jaren als koel- en klimaattechnisch engineer/projectleider en als research and development engineer heb opgedaan, in bij verschillende projecten. Ook de kennis die ik heb opgedaan bij de studie Engineering, design and innovation zet ik in om een bijdrage te leveren aan nog betere (duurzamere) energiesystemen en projecten.

Persoonlijk werk ik graag bij een organisatie waar vrijheid, samenwerking en persoonlijke- en technische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. De afgelopen weken heb ik gemerkt dat Vaanster dit biedt. Mijn doel is om hier verder te groeien en mij verder te ontwikkelen in het projectmanagement. 

Ga terug naar overzicht