Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer

De laatste nieuwsbrief

Subscribe op de nieuwsbrief en ontvang altijd als eerste de nieuwsberichten.

De volledige nieuwsbrief is hier te lezen: Nieuwsbrief Vaanster | 2020

Ga terug naar overzicht

Vlieg mee

Vlieg met ons mee in vogelvlucht over een project van Warmtevanmorgen.nu.

De woningen van De Groene Koet in het plaatsje Noorden zijn allen voorzien van individuele warmtepompen.

Dat is Warmtevanmorgen.nu!

Ga terug naar overzicht

Het verhaal van…

“Als je het allemaal zo goed weet, waarom koop je zo’n WKO-installatie dan niet zelf?”

Eigenlijk begon de start van Vaanster met deze uitdagende vraag. Ook toen het nog niet echt gebruikelijk was om binnen het vastgoed milieubewust te denken, geloofde ik al in duurzaamheid. Het besef dat er geen tweede aarde is en dat we er heel zuinig op moeten zijn, hield me bezig. Ik verdiepte me in hoe je zo duurzaam mogelijk energie uit de grond haalt en bracht het onderwerp regelmatig ter sprake.

Mijn gesprekspartner die in 2000 deze beproefde vraag stelde, was er dan ook van overtuigd dat ik die uitdaging wel aankon. Zonder enige echte ervaring heb ik vervolgens mijn eerste installatie gekocht. Daarna is het snel gegaan en met een behoorlijke dosis geluk; we mochten in zulke mooie projecten investeren. En de reden daarvoor was vrij simpel, zoals een grote opdrachtgever het eens samenvatte: ”Ach Jeroen, jullie waren in die tijd gewoon de enige aanbieder”.

Nu, vele jaren later, zijn we uitgegroeid tot marktleider in beheer en exploitatie van collectieve WKO-installaties. Een mooi resultaat als antwoord op bovenstaande vraag. En een opmaat om in meer milieubewuste projecten te investeren zodat we verder bij kunnen dragen aan de duurzaamheid van de aarde.

Ga terug naar overzicht

Een oranje tompouce op Koningsdag!

Een oranje tompouce op Koningsdag!

Sinds veel ouderen niet meer de mogelijkheid hebben zelfstandig op pad te gaan of bezoek te ontvangen, willen wij ze ook deze keer een hart onder de riemen steken.

Vandaag worden er 100 oranje tompoucen bezorgd bij verzorgingshuis De Koperwiek in Bilthoven.

Fijne Koningsdag!

Ga terug naar overzicht

De Groene Koet (Driekoppenland)

Wij waren samen met Nathan Group aanwezig in het plaatsje Noorden (Gemeente Nieuwkoop) voor de oplevering van de eerste woning van Project De Groene Koet. Hier is ons gezamenlijk concept van Warmtevanmorgen.nu toegepast waar we erg trots op zijn.

Nathan controleerde nog eenmaal de installaties. Alles in orde. Complimenten voor Bogro Snelrewaard BV.

We wensen de bewoners veel woongenot in hun nieuwe duurzame woning.

Ga terug naar overzicht

We missen elkaar

Deze bijzondere tijd vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Laten we daar bij Vaanster nou heel erg goed in zijn! Het Vaanster-team werkt onverminderd hard en is gewoon bereikbaar. Juist nu merken wij hoe hecht we als team zijn en hoe we de sociale contacten op de werkvloer missen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van oplossingen om contact met elkaar te hebben. Toch kijken wij er heel erg naar uit om gewoon weer als team op kantoor samen te werken.

Niet alleen wij hebben het zwaar. Ook voor de ouderen is het een zware tijd. Om hen een hart onder de riemen te steken, vroegen wij Groen Flora een mooi Paasboeket te sturen naar alle 65 bewoners van verzorgingshuis De Schutsmantel in Bilthoven.

 

Ga terug naar overzicht

20 jaar in het vak

Dit jaar staan wij stil bij een bijzonder jubileum. Ons avontuur begon in 2000. In dat jaar kochten we onze eerste Warmte Koude Opslag (WKO) en zo was de start-up van Vaanster een feit. We begonnen op bescheiden schaal met het leveren van duurzame warmte en koude aan particuliere en zakelijke afnemers. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot marktleider in beheer en exploitatie van collectieve WKO-installaties.

‘Maar hoe werken die systemen nou precies? En wat bespaar ik in vergelijking met mijn traditionele gasketel?’ Deze logische en andere relevante vragen beantwoorden we graag voor u. Blijf ons vooral volgen en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte via LinkedIn:

Ga terug naar overzicht

SCYE010 (SOM) Schiedam

Deze week zijn we begonnen met de eerste bronboringen van project SCYE010 in Schiedam. Vaanster mag voor 220 appartementen de WKO realiseren en exploiteren. De loftwoningen, terras- en studio-appartementen voorzien we van warm tapwater en duurzame warmte en koude.

Het project SCYE010, verwijzend naar het vroegere Schiedam aan de ’s Gravelandseweg, wordt een wooncomplex met een diversiteit aan appartementen. Het is een uniek woongebouw met veel aandacht voor een groene omgeving.

Bekijk de voortgang van dit project, waar nog dit jaar groene daken verschijnen en zelfs een glazen kas om ‘stads te tuinieren’, via onderstaande link.

In samenwerking met: Nathan Group, Lok Techniek B.V., Van Wijnen en SOM Nederland

Ga terug naar overzicht

Ontwikkeling Hogekwartier Amersfoort

Alliantie Ontwikkeling en HIER! VOF (Profund Vastgoedontwikkeling bv en Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek) ontwikkelen aan de Zangvogelweg in Amersfoort een prachtig woonproject. De 165 appartementen zijn zowel voor sociale huur als het middensegment bestemd. De bijdrage van Vaanster aan dit project is het plaatsen en exploiteren van een collectief WKO-systeem waardoor de bewoners duurzaam warm tapwater, verwarming en koeling in hun woning krijgen.

Groen omzoomde appartementen
Het project bestaat uit twee gebouwen, een lage woontoren aan de Zangvogelweg en een hogere aan het Valleikanaal. De gebouwen worden omgeven door een parkachtige omgeving en de tuin geeft toegang aan beide woongebouwen en de parkeergarage. In de kelder komt het systeem van Vaanster te staan.

Centrale plek
De toekomstige bewoners krijgen niet alleen een comfortabele woning. De appartementen liggen op een gunstige locatie. Winkelen, uitgaan en andere activiteiten kunnen in de nabijgelegen historische binnenstad van Amersfoort. Daarnaast is hun nieuwe adres goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

De planning
De bouw gaat spoedig beginnen en de planning is dat de bouw start eind 2020. Wij zien er naar uit om aan dit duurzame project te mogen bijdragen.

Ga terug naar overzicht

Even voorstellen

Leer onze collega Roel Bruns (35) kennen en ontdek, net als hij, wat zijn functie inhoudt.

“Het is alweer een paar maanden geleden dat ik bij Vaanster in dienst kwam als Asset Manager. Enthousiast door de functie-inhoud en de sfeer uit de vacaturetekst heb ik dezelfde avond gelijk mijn brief geschreven. De maandagochtend ontving ik een telefoontje, of ik langs wilde komen voor een gesprek. Super snel en één van de voordelen van een kleinere organisatie, blijkt nu.

Het team van Asset Managers waarbinnen ik werk is hecht en professioneel. Wij houden ons bezig met technische en financiële analyses en de prestaties van de warmte- en koudeopslagsystemen. De behoefte en het gedrag van de eindgebruikers is voor ons leidend; de WKO-systemen moeten perfect voor hen werken. Een warme douche aan het eind van een dag moet niet opeens een koude zijn.

In de korte tijd dat ik hier werk heb ik al aan mooie projecten meegewerkt. Ik heb de wensen van opdrachtgevers mogen omzetten naar ontwerpen die pasten bij de omgeving en bestaande situaties. Omdat ik medeverantwoordelijk ben voor de uitbesteding om het energiesysteem te realiseren, kan ik mijn kennis van techniek en inzicht mooi combineren. Het ene moment spreek ik met een installateur over onderhoudscontracten om daarna een strategische oplossing te bedenken voor het perfectioneren van een lopend project.

Het vakjargon begin ik langzaam over te nemen en ik vind mijn weg in alle systemen. Bij Vaanster hoopte ik een club mensen te vinden die, door middel van, voor mij als werktuigbouwkundige gave techniek, een stap naar een duurzamer Nederland wilde zetten. Na een aantal maanden kan ik concluderen dat ik mij, als Asset Manager, daar samen met hen, vol voor kan inzetten. Vaanster en mijn functie bevatten voor mij genoeg ingrediënten voor een mooie tijd en een interessante persoonlijke uitdaging.”

Ga terug naar overzicht