Al 148 projecten in exploitatie en beheer

Introductie medewerker Marketing en Communicatie

Ik zal mij even voorstellen; Sharon Spoelstra, 23 jaar oud en woonachtig in Houten. Een achtergrond en passie in (online) media en alles wat daarbij komt kijken. Mijn studie sluit daar goed op aan. Bij de studie Communication & Multimedia Design werden wij opgeleid als Multimedia Creatives. Het mooiste aan deze opleiding is dat je altijd bezig bent met meerdere aspecten in dit vak en dat maakt het werk veelzijdig.

In mijn positie bij Vaanster Energie als medewerker Marketing & Communicatie, mag ik mij bezighouden met marketing in al haar facetten. Heel erg leuk!

Ga terug naar overzicht

Nieuwe samenwerking met Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Gefeliciteerd Brandweer Amsterdam-Amstelland met de opening van jullie gebouw! Wij hebben de WKO mogen aanleggen met de bijzonderheid dat er geen nieuwe bron is aangelegd maar dat er gebruik is gemaakt van een bestaande bron van het naastgelegen gebouw.

Wilt u uw kantoor ook verduurzamen? Neem dan even contact met ons op!

Ga terug naar overzicht

Nieuw CRM-systeem: Mecoms

Sinds kort hebben wij de overstap gemaakt naar een nieuw CRM- en facturatiesysteem: MECOMS.

Wij vinden het belangrijk om onze diensten constant te verbeteren. MECOMS is een bewezen platform dat door verschillende (inter-)nationale bedrijven wordt gebruikt. Betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid, waarborging van de processen om aan de privacywetgeving te voldoen en verhoogde efficiency zijn voor ons belangrijke drijfveren om met MECOMS te werken.

Ga terug naar overzicht

Nieuwe Projecten

Dock 187 te Middelharnis
Onze portefeuille is gegroeid met een aantal mooie projecten. In opdracht van Gebroeders Blokland gaan we warmte en koude leveren aan 21 grondgebonden woningen in Middelharnis. Wij zorgen voor plaatsing van de individuele warmtepompen en op het dak van de woningen plaatsen we in totaal 168 zonnepanelen. Hiermee zorgen we voor duurzame woningen waarbij het comfort van de bewoner centraal staat. De verwachte oplevering van dit project is december 2019.

Symfonie te Sliedrecht
Een ander project is Symfonie te Sliedrecht en dat doen we ook in samenwerking met Gebroeders Blokland. In dit project zorgen we voor 37 met warmtepompen uitgeruste woningen waarbij we in totaal 421 zonnepanelen zullen plaatsen. De verwachte oplevering is mei 2020.

Ga terug naar overzicht

Leer onze nieuwe collega kennen

Ik ben Greta Rinsma, een Friezin van 35 jaar.

In januari ben ik begonnen bij Vaanster als projectmanager. Dit doe ik voor het concept Warmtevanmorgen.nu. Hiervoor was ik werkzaam bij de Rabobank als Financieel Adviseur/Duurzaamheidscoach. Als Duurzaamheidscoach deed ik veel kennis op met betrekking tot toekomstige veranderingen, namelijk het verduurzamen van woningen.  Deze nieuwe uitdaging sprak mij aan omdat ik op deze manier iets kan betekenen voor de maatschappij en mee kan werken met de verduurzaming van Nederland. Dat is niet alleen belangrijk voor mij, maar ook voor onze kinderen.

Een droom is om ooit nog eens een reis te maken waarbij ik de wereld nog een beetje mooier kan maken, door te helpen in ontwikkelingslanden of in landen die een natuurramp hebben gehad.

 

Ga terug naar overzicht

Alles voor een Glimlach

Naast hard werken doen we ook leuke dingen met elkaar. In het kader van Alles voor een Glimlach ondernemen we regelmatig activiteiten met mensen die niet zo vaak in het zonnetje worden gezet. Afgelopen week hebben we met bewoners van Sherpa gebowld en aansluitend pannenkoeken gegeten. Resultaat was een vrolijke middag voor een groep bewoners en begeleiders van Sherpa én voor onze eigen medewerkers. Zo zorgt een klein gebaar voor een grote glimlach bij iedereen!

Ga terug naar overzicht

Kerstdiner 2018

Woensdagavond 19 december vond ons jaarlijkse kerstdiner plaats. Locatie was het prachtige Spoorwegmuseum in Utrecht.
 
Een mooie avond met z’n allen: een driegangen-diner, een klassiek miniconcert en heerlijke delicatessen. 
Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een prachtig 2019 toe!
Ga terug naar overzicht

Nieuwe medewerker bij Vaanster!

Awatif

Hallo, ik ben Awatif Sarehane en werk sinds 1 november jl. als assistent-controller bij Vaanster. 

Voordat ik hier kwam werken heb ik 13 jaar in de non-profit wereld, namelijk het onderwijs, gewerkt. Op een gegeven moment merkte ik dat ik stilstond in mijn ontwikkeling en ben ik op zoek gegaan naar een functie met meer uitdaging. Ik kwam bij Vaanster terecht, en in juli was het rond. Ik had mijn nieuwe uitdaging gevonden en zou per 1 november gaan starten! 

Mijn opzegtermijn was drie maanden, waardoor ik helaas niet op korte termijn kon beginnen. Maar in augustus kreeg ik de uitnodiging van Vaanster of ik mee wilde naar een weekend Valencia met het hele team! Dat vond ik best spannend, want ik kende nog bijna niemand. Toch twijfelde ik geen moment.

En wat een enorm warm welkom heb ik ontvangen! Ik was meteen op mijn gemak en kende ook al direct ieders naam: toch handig. 

Ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt en kijk enorm uit naar mijn tijd hier bij Vaanster!

Ga terug naar overzicht

Digitaal transformeren met PLANON

We hebben niet stilgezeten.

Innoveren staat altijd hoog op onze agenda. Planon, een nieuw softwarepakket voor vastgoed en facility, heeft werktechnisch een grote impact gemaakt. Hiermee kunnen wij gemakkelijk bijhouden hoe onze warmtepompen draaien en of er onderdelen aan vervanging toe zijn.

Planon geeft ons een totaaloverzicht waardoor we sneller kunnen inventariseren en analyseren. In het totaaloverzicht zien we alle componenten van de warmtepomp in beeld: het bouwjaar, type, vermogen en meer. We komen op nieuwe inzichten en kunnen inspelen op veranderingen. Is een warmtepomp toe aan vervanging van verschillende onderdelen? Dan kunnen wij dit sneller realiseren, doordat we via Planon 24/7 in contact staan met onze installateurs en monteurs. Ook woningcorporaties staan op deze manier met ons in contact en kunnen zo zien welke meldingen van bewoners er zijn gedaan.

Deze samenwerking met meerdere partijen maakt het voor Vaanster steeds meer mogelijk planmatig te werken.

Resultaat is dat we sneller oplossingen bedenken voordat het een probleem is!

 

Ga terug naar overzicht

Warmtevanmorgen.nu in de Enervision

Misschien heeft u het nieuwe concept al voorbij zien komen: warmtevanmorgen.nu. In de afgelopen editie van de Enervision staat een uitgebreid artikel over dit initiatief. Leest u mee? Dit concept maakt verduurzaming voor iedereen aantrekkelijk!

Warmtevanmorgen.nu is een nieuw initiatief, waarbij duurzame warmtevoorziening van ontwerp tot aan exploitatie voor nieuwbouwwoningen geregeld wordt en onderdeel is van het koopcontract van de woning. De woorden zijn er: geen aardgas meer in nieuwbouw, en ook in bestaande bouw moeten duurzame warmtetechnieken de klassieke cv-ketel gaan vervangen. Allemaal erg leuk en aardig, maar wie gaat het betalen? Het is nu de uitdaging om duurzaamheid aantrekkelijk te maken voor het grote publiek.

Wat het concept precies inhoudt en wat de voordelen zijn voor de ontwikkelaar en bewoner, leest u in het volledige artikel:

Artikel Enervision oktober 2018

Ga terug naar overzicht